Награди на Европейското общество по строително право за най-добри магистърски тези 2018 г.

На 26 октомври 2018 г., през последния ден на годишната конференция на Европейското общество по строително право (ЕОСП) във Букурещ, Румъния, се състоя церемония по връчване на седмите награди на ЕОСП за най-добри магистърски тези 2018 г.

Наградите бяха връчени от жури, с председател д-р Овидуру Думитру (председател на Румънското общество по строително). Членове на журито бяха: проф. д-р Беноа Кол (професор в Университета на Лиеж и Университета на Париж II, консултант в „Stibbe“, Брюксел); проф. д-р Антъни P. Лаверс (консултант в White & Case LLP, Лондон, гостуващ професор по право в Кингс Колидж Лондон) и професор д-р Хюго Маркет (професор в Университета на Париж II).

Тази година журито реши да връчи една първа награда и две награди за второ място.

Тазгодишният победител е Джузепе Джанкарло Франко от Университет „Бокони“, Милано за неговата работа на тема: „Комисии за разрешаване на спорове: Сравнително изследване на международната практика“.

Втора награда журито връчи заедно на Ю Гао от Техническия университет в Делфт и Едуина Елена Удреску от Кингс Колидж Лондон.

Ю Гао работи върху тема: „Ранно предупреждение по NEC3 договор за инженеринг и строителство, решение ли е за холандското проектиране и проблемите в строителство?“.   

Едуина Елена Удреску работи върху тема: „Кои правни и строителни проблеми могат да определят успеха или провала на проекти ПЧП?“.

Повече информация за конкурса за следващата година ще бъде качена скоро на: http://www.escl.org/.

Leave a Reply